Kako vi pravite?
Jaje u sarmi ili ne? "Sporni" sastojak koji je podijelio naciju našao se i u receptu starom 70 godina

Prije nekog vremena sarma Maje Jalšovec, koju mnogi poznaju kao nekadašnju natjecateljicu MasterChefa, digla je mnogo internetske prašine. I dok su neki sarmoljupci hvalili recept u kojem smjesa od ječma i mljevenog mesa slast duguje i jajetu i smjesi od poprženog luka i špeka, drugi su pak uzbuđeno pisali komentare kako to nije prava sarma.
Oglas
Recept možete vidjeti ovdje, a tko voli žustre rasprave lako će naći i polemike oko toga što je burek, a što pita i koja su pravila pripreme francuske salate – po društvenim mrežama ih ima napretek.
No kad je riječ o sarmi i spornom jajetu u smjesi, određeni broj medija piše kako se dodavalo u smjesu i prije 70 godina. Na pitanje čemu to jaje služi, pojedini odgovaraju kako je razlog tome sočna i kompaktna smjesa koja se neće raspasti nakon dugog kuhanja. Recept iz jugoslavenske kuharice možete pronaći ovdje.
Neki tvrde da meso za sarmu treba biti sjeckano, a drugi mljeveno. Kako vi pravite?
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas